Демократичната опозиция в Беларус получи за свобода на мисълта

...
  Демократичната опозиция в Беларус получи за свобода на мисълта
Коментари Харесай

Демократичната опозиция в Беларус спечели Наградата Сахаров за 2020г.

 
Демократичната съпротива в Беларус получи за независимост на мисълта за 2020 година За това.
Председателят на Европейския парламент разгласи лауреатите в пленарната зала в Брюксел на обяд в четвъртък след предишно решение на Председателския съвет (председателят на Екологичен потенциал и ръководителите на политическите групи).
„ Позволете ми да поздравя представителите на беларуската съпротива за тяхната храброст, резистентност и решителност. Те не престават да се борят и да бъдат мощни на фона на доста по-силен съперник. Но от своя страна те имат нещо, което грубата мощ в никакъв случай не може да победи — и това е истината. Така че моето обръщение към вас, лауреатите на премията, е да останете мощни и да не се отказвате от битката си. Знайте, че сме на ваша страна “, съобщи ръководителят Сасоли след решението.
 Съветът на Европа: Беларус да приключи насилието против протестиращите Съветът на Европа: Беларус да приключи насилието против протестиращите
Ръководството на Съвета на Европа (СЕ) прикани Минск да приключи насилието против протестиращите и да стартира действителен разговор с гражданско...
„ Бих желал също по този начин да прибавя нещо по отношение на неотдавнашното ликвидиране на един от тазгодишните финалисти, господин Арнолд Йоаким Моразан Еразо, деятел от екологичната група Гуапинол, която се опълчва на мина за стоманен оксид в Хондурас.
Наложително е неотложно да се стартира надеждно и без значение следствие на случая и виновните лица да бъдат подведени под отговорност “, добави той.
Протест против жесток режим
Демократичната съпротива в е представлявана от Координационния съвет -инициатива на смели дами, както и видни политически фигури и представители на гражданското общество. Прочетете повече за лауреатите, както и за другите финалисти тук.
Беларус е в разгара на политическа рецесия от оспорваните президентски избори на 9 август насам, които доведоха до въстание против властническия президент Александър Лукашенко и последвалите брутални репресии против стачкуващите от страна на режима.
 Полицията в Беларус е упълномощена да употребява смъртоносна мощ Полицията в Беларус е упълномощена да употребява смъртоносна мощ
Ако е належащо, полицията в Беларус е упълномощена да употребява смъртоносна мощ против антиправителствени протестиращи, оповестява върховен...
Церемонията по връчване на премията „ Сахаров “ ще се организира на 16 декември.
В сряда Парламентът одобри и нови рекомендации, в които се приканва за повсеместен обзор на връзките на Европейски Съюз с Беларус.

Наградата „ Сахаров “ за независимост на мисълта носи името на руския физик и политически отстъпник Андрей Сахаров и се присъжда всяка година от Европейския парламент. Тя е учредена през 1988 година за да отличи хора и организации, защитаващи правата на индивида и главните свободи. Паричната премия е на стойност от 50 000 евро.
Миналата година премията беше връчена на Илхам Тохти, уйгурски икономист, който се бори за правата на уйгурското малцинство в Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР